Založ si blog

91 – opozičný a novinársky blud – Fico na katafalku

Niekedy mám pocit, že žijem v inej galaxii ako väčšina tvorcov verejnej mienky. Najnovším hitom sú hlášky a články typu: Fico na kolenách; Fico bez výtlaku; posledná etapa Ficového politického života a podobné. Potom si prečítam predvolebné prieskumy a strana, ktorej je Fico stále predsedom má 8 mesiacov pred voľbami čísla, ktoré by ho oprávňovali začať skladať vládu.

Nechápem čo ľudí vedie k týmto uzáverom a podceňovaniu. Keď očkom nahliadnem do jeho kariet, tak Fico ma stále extra silné tromfy. Okrem toho mu z rukávu vytŕčajú zákerne žolíky o ktorých opozícia nemôže ani snívať. Ešte horšie je, že v podstate nemôže nič robiť keď ich hodí do hry.

Čo teda vidím vo Ficovom liste a rukáve.

Fico je majster vo vyhrávaní volieb. Je to jeho jediný politický cieľ. Dávno pochopil, že na ničom inom nezáleží. Dokonca sa tým pýši a vôbec ho netrápi, že za 12 rokov vlády neurobil pre krajinu absolútne nič. Štát daroval oligarchii, mafii a svojim ľuďom. Dôchodcov a chudobu sústavne potápa a ako výsmech im hodí pár omrviniek.

Fico v rozhodujúcich bodoch jasne ukazuje, že on je šéfom koalície, premiérom a šéfom parlamentu. Keď si dupne, tak všetci sú v pozore a skupina jeho trénovaných analfabetov zmanipuluje akékoľvek hlasovania.

Fico má vynikajúceho a nekonfliktného PR premiéra, ktorý pre svoje milučké frázovanie je najobľúbenejším politikom a tvorí dokonalú kulisu pre zhasínajúcu hviezdu.

Fico nemá konkurenta na pozíciu predsedu strany. Je to jeho dieťa a nikto si nedovolí mu na neho siahnuť aj keby mala strana skončiť ako HZDS.

Fico presadil do zákona limit na predvolebnú kampaň pre svojich konkurentov a sám ide kupovať voličov za stovky miliónov zo štátnej kasy. Vláda pod vedením smeru ako spolok cigánskych umelcov chodí z okresu do okresu a rozdáva milióny s jasným predvolebným odkazom: ,,tieto grošíky sú od pána Fica a strany smer. Nezabudnite za 8 mesiacov.“

Fico má stále najlepšiu politickú špionáž v krajine a má aj také informácie čo opozícia a novinári ani nevedia, že môžu existovať.

Fico má pod palcom prokuratúru, políciu, SIS a oddaní sú mu aj všetci štátni úradníci, ktorým náramne vyhovuje bordel v krajine, pretože tam zaniká ich bezbrehý amaterizmus a šikana občanov.

Fico je si vedomý tejto pozície a preto nemá problém vyjsť pred kamery a mávať výpismi z tajných účtov Matoviča, rozprávať o ďalšom prieskume v účtovníctve Kiskových firiem Jechorom a jeho kamarátmi alebo sústavne využívať štátnu ochranku pre ktorú nie je žiaden relevantný dôvod.

Fico je vynikajúci v čítaní politických detailoch a následných intrigách. Z každej situácie vie vyťažiť. Sústavne zneužíva štát a zároveň sa vysmieva naivite opozície, ktorá mu nevie skočiť poriadne na krk a definitívne ho zlikvidovať.

Fico vie, že slovenská politická scéna je presýtená zúfalými amatérmi, Judášmi a kolaborantmi, ktorí úderom volebného gongu okamžité budú vedieť prekrútiť svoje predvolebné sľuby a stratégie. Charaktery vymenia za 4 roky pri vládnom válove ku ktorému by sa inak nedostali.

Teda milá koalícia. V športe neexistuje zákernejšia zbraň vedúca k vlastnému debaklu ako vedomé podcenenie súpera. V politike tiež rozhodujú čísla a nie dojmy a predstavy. Takže i keď je nepochybné, že Fico má svoje najlepšie roky za sebou, že sa nezmôže už na žiaden reštart, ale stále môže vydržať 8 mesiacov do volieb a potom ďalšie 4 roky likvidovať rozvoj krajiny ako to robil 12 rokov vo vláde, či 30 rokov odkedy je v politike. Vám sa bude sústavne pomstiť a vysmievať.

Slovensko si taký luxus už nemôže dovoliť. Preto nastal čas tvrdo pracovať, lebo funkcie, ktoré si dnes tak odvážne delíte v zákulisí, si budete deliť opäť len v zákulisí.

Existuje futbalový Ramsay? Myslím, že áno.

19.11.2021

Predsedovi hokejového zväzu M. Šatanovi sa podarilo dotiahnuť na lavičku zázračného žolíka v podobe Craiga Ramsayho. Kanaďan ,,Rammer“ bol dlho spochybňovaný, ale nakoniec presvedčil všetkých neprajníkov a z našich mladých chalanov brúsi diamanty do svetovej špičky. Futbalisti len ticho snívajú o podobnom chlapíkovi, ktorý by poriadne oživil lokálne vody a priniesol [...]

92 – Vyhraj voľby a môžeš zmeniť Slovensko k obrazu 5 miliónov občanov

29.02.2020

V krátkych dejinách Slovenska je len pár klasických výrokov, ktoré majú historický presah a nadčasovú platnosť. Žiaden iný necharakterizuje éru vládnutia Roberta F., tak výstižne ako svätá mantra politického zločinu nebohého poslanca smeru KS a pharma-euromiliardára Pavla Pašku Vyhraj voľby a môžeš všetko. Ako povedal, tak to fungovalo počas 20-tich rokov [...]

92 – Kampaň (nákup voličov) smeru KS bude drahšia ako mal D. Trump

14.02.2020

Ficovci hrajú vabank pred definitívnym výpustom rybníka. Stranícki spin-doktori vyhodnotili, že nákup voličov nie je z právneho hľadiska kampaň, tak začali plieniť štátnu kasu v rámci ,,sociálneho“ posolstva. Smerácke politbyro vždy nachádzalo inšpiráciu v metódach šmejdov. Pokiaľ ich činnosť zákonom obmedzilo, samo zákerne psychologické triky bohato využíva a z [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

trinastyhrac

Nastal čas dokončiť polovičatú revolúciu z roku 1989. Papaláši už si svoj štát vybudovali, teraz je ho nutné vytvoriť pre zvyšných 5 miliónov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 55187x
Priemerná čítanosť článkov: 3679x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy