Založ si blog

Historický okamih – ČT odvysiela príhovor nášho prezidenta Andreja Kisku namiesto svojho

Pravdupovediac od roku 1948 len málokedy máme ako národ možnosť vypnúť hruď a byť pyšný na nefalšovaný úspech našich rodákov vo svete. Občas sa udeje nejaký športový úspech, občas sa mihne nejaký vedec, ktorý prispel do sveta nejakým objavom, občas sa nejaký rodák mihne v renomovanej zahraničnej firme. Nemáme žiadnych spisovateľov, novinárov, hercov, ktorí by sebavedomo zabúchali na globálnu bránu a ukázali im potenciál krajiny. Stále nemáme žiadnu Nobelovú cenu, ani výraznú globálnu firmu. Turisti našu krajinu viac menej obchádzajú a i poľskí kamionisti radšej používajú českú tranzitnú trasu, pretože skúsenosti s našou pohostinnosťou nepustia.

V politickej sfére naša koalícia a vlastne i opozícia pohodlne ťahajú nudného, špinavého, komunistického káčera. Nové mená a značky nie sú schopné priniesť žiadnu inováciu a lacné hašterenie a osobné záujmy sú im prednejšie ako pokrok krajiny. Politici ťažia z naučených zločineckých modelov manipulácie, ktoré boli nadrilovaní na školeniach ŠTB, KSS, ĽM alebo MGIMO. Mladých rýchlo zaučia do sveta prázdnych fráz, neexistujúcich úspechov a presvedčivých predvolebných sľubov, ktoré buď vyšumia alebo sa nájdu tisíce výhovoriek, prečo sa to nemohlo splniť. Nikto nevie ponúknuť zmysluplný koncept, ktorý by mal hlavu i pätu a využil potenciál národa, geografickej polohy alebo členstva v EU. Prakticky máme len formálnu políciu, justíciu, kde jasné uplatňovanie selektívneho práva degraduje väčšinu obyvateľstva do úlohy bezprávnych otrokov. Školstvu a zdravotníctvu dochádzajú baterky. Všetko funguje na zotrvačník.

Preto úprimne poteší keď náš prezident Andrej Kiska vystúpi v Českej televízii namiesto ich Zemana. Veľmi poteší keď nám ho Česi verejne závidia a je pre nich snom, ktorý sa im len tak rýchlo nesplní. Áno náš prezident je iný ako väčšina domácich politikov a tým, že narúša život v zahnívajúcom rybníku falošnej stability a istôt, tým je tŕňom v optike neschopných demagógov.

Preto si vychutnajme Kiskov príhovor a 50 rokov po bratskej invázii naberme novú paru, aby sme mali silu zmeniť zatuchnutú krajinu k tomu, čo sme si pred 29 rokmi vysnívali.

Existuje futbalový Ramsay? Myslím, že áno.

19.11.2021

Predsedovi hokejového zväzu M. Šatanovi sa podarilo dotiahnuť na lavičku zázračného žolíka v podobe Craiga Ramsayho. Kanaďan ,,Rammer“ bol dlho spochybňovaný, ale nakoniec presvedčil všetkých neprajníkov a z našich mladých chalanov brúsi diamanty do svetovej špičky. Futbalisti len ticho snívajú o podobnom chlapíkovi, ktorý by poriadne oživil lokálne vody a priniesol [...]

92 – Vyhraj voľby a môžeš zmeniť Slovensko k obrazu 5 miliónov občanov

29.02.2020

V krátkych dejinách Slovenska je len pár klasických výrokov, ktoré majú historický presah a nadčasovú platnosť. Žiaden iný necharakterizuje éru vládnutia Roberta F., tak výstižne ako svätá mantra politického zločinu nebohého poslanca smeru KS a pharma-euromiliardára Pavla Pašku Vyhraj voľby a môžeš všetko. Ako povedal, tak to fungovalo počas 20-tich rokov [...]

92 – Kampaň (nákup voličov) smeru KS bude drahšia ako mal D. Trump

14.02.2020

Ficovci hrajú vabank pred definitívnym výpustom rybníka. Stranícki spin-doktori vyhodnotili, že nákup voličov nie je z právneho hľadiska kampaň, tak začali plieniť štátnu kasu v rámci ,,sociálneho“ posolstva. Smerácke politbyro vždy nachádzalo inšpiráciu v metódach šmejdov. Pokiaľ ich činnosť zákonom obmedzilo, samo zákerne psychologické triky bohato využíva a z [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trinastyhrac

Nastal čas dokončiť polovičatú revolúciu z roku 1989. Papaláši už si svoj štát vybudovali, teraz je ho nutné vytvoriť pre zvyšných 5 miliónov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 55639x
Priemerná čítanosť článkov: 3709x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy