Založ si blog

Zapíše si dnes Kiska ďalšie impozantné víťazstvo nad Ficom?

Určite si pamätáte na ten moment voľby ústavných sudcov, keď v prvom kole parlamentná komisia vypočúvala prihlásených adeptov. Kandidát Robert Fico vydržal odpovedať na tri otázky. Potom si bezprecedentne zobral slovo a začal diktovať komisii a v priamom prenose celému národu svoje pochybné myšlienky a podmienky. V jednej vete totálne inzultoval demokraciu, občanov, ústavu, majestát ústavného súdu. Ponížil komisiu a celú parlamentnú opozíciu. Slabulinký predseda komisie z jeho strany smer DI R. Madej nebol schopný oponovať predsedovi strany. Obludnosť momentu nepostrehli ani média.

Robert Fico čo prezentoval to aj začal plniť a po návrate z pohrebu využil svoju silu a zakázal koalícii voliť pripravených kandidátov. Tým začala kríza voľby ústavných sudcov, ktorá trvá 6 mesiacov.

Ústavný súd stále pracuje v oklieštenom zložení a nevyriešené prípady zákonite pribúdajú. Dnes je ich 708. Keď sa jedna kauza rieši v priemere 8 mesiacov, tak je to enormné množstvo práce.

Koaličný zlepenec podľahol tejto nechutnej hre. Nikomu nedochádzalo, že na 90% stále dookola prichádzajú tí istí kandidáti. Viac ich jednoducho nemá ambície a taký je bohužiaľ stav našej justície. Možno im táto divná hra aj vyhovovala, veď prakticky nemuseli nič robiť, lebo stále počúvali obohrané platne.

Medzitým R. Fico pochopil, že sa mu zatvára cesta do vysnívanej trafiky. Z Bruselu stiahol absolventa MGIMO M. Šefčoviča a dúfal, že sa cez neho predsa len dokáže dostať do Košíc. Mal smolu, pretože národ rýchlo odhalil falošné karty kariérneho diplomata a ten súboj o hrad zahanbujúco prehral.

Samozrejme R. Fico a jeho koaličná ekipa nevinných anjelikov začala hľadať vinníka za túto situáciu. Nepotrebovali veľa fantázie, veď do prezidenta A. Kisku sa vždy veľa zmestilo, tak sa všetka vina za cielenú sabotáž hodila na neho.

Divadelné predstavenie sa ťahalo par mesiacov až koalíciou nenávidený prezident A. Kiska skončil vo svojej funkcii. Nastúpila Zuzana Čaputová. Robert Fico okamžite vyštartoval po nej a aj jej nadiktoval svoje podmienky. Pani Zuzana s gráciou len siahla do šuplíka a vytiahla noty, ktoré cieľavedome a s rešpektom k ústave pripravil jej predchodca.

V prezidentskom paláci sa obratom vyskytli predseda vlády P. Pellegrini, predseda parlamentu A. Danko a depešu poslal aj bos tretej koaličnej nohy B. Bugár. S poriadnou dávkou masla na hlave unisono tvrdili, že keby bolo na nich, tak ústavní sudcovia by boli už dávno zvolení.

Ak dnes parlament navrhne dostatočný počet ústavných sudcov, tak to bude jedno z najväčších víťazstiev demokracie na Slovensku. Po 30 rokoch konečne budeme môcť povedať, že sa tu rysuje skutočné rozdelenie moci ako má byť. Justícia už nebude len tichým tieňom politických diktátorov, ale skutočne by mohla byť nezávislá. Konečne by mohla nastať reforma justície, ktorá stále funguje podľa komunistických pravidiel. Bol by to obrovský krok pre krajinu, pretože bez rovnosti pred zákonom sme len obyčajné onuce.

V neposlednom rade by to bolo i obrovské víťazstvo A. Kisku, ktorý odolal politickým tlakom i 5 ročnému ponižovaniu Robertom Ficom a nezradil národ v prospech pochybných elít. Teraz keď už nemusí dodržovať prezidentský protokol určite prehovorí viac hlasom ľudu a môžeme očakávať viaceré skvelé ťahy, ktoré nepomôžu len ich ľuďom, ale všetkým občanom a celej krajine.

P.S. Diskutujúcich prosím, aby našli silu odlíšiť konanie Andreja Kisku ako politika a ctili prezumpciu neviny Andreja K..

Ďakujem.

Existuje futbalový Ramsay? Myslím, že áno.

19.11.2021

Predsedovi hokejového zväzu M. Šatanovi sa podarilo dotiahnuť na lavičku zázračného žolíka v podobe Craiga Ramsayho. Kanaďan ,,Rammer“ bol dlho spochybňovaný, ale nakoniec presvedčil všetkých neprajníkov a z našich mladých chalanov brúsi diamanty do svetovej špičky. Futbalisti len ticho snívajú o podobnom chlapíkovi, ktorý by poriadne oživil lokálne vody a priniesol [...]

92 – Vyhraj voľby a môžeš zmeniť Slovensko k obrazu 5 miliónov občanov

29.02.2020

V krátkych dejinách Slovenska je len pár klasických výrokov, ktoré majú historický presah a nadčasovú platnosť. Žiaden iný necharakterizuje éru vládnutia Roberta F., tak výstižne ako svätá mantra politického zločinu nebohého poslanca smeru KS a pharma-euromiliardára Pavla Pašku Vyhraj voľby a môžeš všetko. Ako povedal, tak to fungovalo počas 20-tich rokov [...]

92 – Kampaň (nákup voličov) smeru KS bude drahšia ako mal D. Trump

14.02.2020

Ficovci hrajú vabank pred definitívnym výpustom rybníka. Stranícki spin-doktori vyhodnotili, že nákup voličov nie je z právneho hľadiska kampaň, tak začali plieniť štátnu kasu v rámci ,,sociálneho“ posolstva. Smerácke politbyro vždy nachádzalo inšpiráciu v metódach šmejdov. Pokiaľ ich činnosť zákonom obmedzilo, samo zákerne psychologické triky bohato využíva a z [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

trinastyhrac

Nastal čas dokončiť polovičatú revolúciu z roku 1989. Papaláši už si svoj štát vybudovali, teraz je ho nutné vytvoriť pre zvyšných 5 miliónov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 55637x
Priemerná čítanosť článkov: 3709x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy