Založ si blog

92 – Máš právo na 24 hodinový politický zázrak. Čo urobíš?

Čitatelia, blogeri, novinári, Slováci poďte sa hrať, poďte tvoriť, poďte fantazírovať. Sme výnimočná generácia, ktorá mala možnosť žiť v totalite, demokracii i hybridnej demokracii. V socializme, kapitalizme i quazikapitalizme. Je našou povinnosťou z toho guláša našich skúsenosti, spomienok a reality navariť niečo chutné a jedinečné, čo obohatí nás, naše milované Slovensko, Európu, celý svet. Ja som len malinké koliesko v súkolí a viem, že tisíce pohľadov mi uniká, pretože každý z nás má inú históriu a skúsenosti.

Náš štát, naša civilizácia sa dostali do pasce. Zovšadiaľ sála neidentifikovateľné napätie, negatívny stres, ktoré nás paralyzujú a bránia v rozlete našich individualít. Staré systémy vyčerpali svoj potenciál, nové vybudované neboli. Pyšní, zbabelí a inštitucionalizovaní politici si silou mocou chránia svoje zatuchnuté rybníčky, vôbec nevedia identifikovať skutočné problémy krajiny, bránia sa novým myšlienkam, a v zúfalstve nad vlastnou neschopnosťou húfne nakupujú neinformovaných voličov. Rozsypal sa socialisticky model. Korporátny kapitalizmus skapína. EU definitívne hodila do ringu biely uterák. Nefunguje americká testosteronizácia sveta, Rusi donekonečna oprašujú neoprašiteľné. Len totalitná Čína kráča 10 násobnou rýchlosťou a postupne obsadzuje nové teritória.

Nepochybujem o tom, že Vy takisto v svojich hlavách tvoríte ideálny systém, ktorý by nahradil chaos, sústavne volenie menšieho zla a systém kriminálneho štát o ktorého výnimočnosti vedia len naši papaláši.

Možno si to neuvedomujete, ale po voľbách ostane spokojných len cca 25% voličov a po 4 ročnom gazdovaní vlád to nebude ani polovica. Tam vidím zárodky stresu.

Ja stále verím, že 80-90% populácie má približne rovnaké nároky na život a mali by sa vtesnať do akceptovateľných pravidiel. Nájdenie týchto priesečníkov a ich aplikácia do života nás posunie o krok dopredu.

Dovoľujem si Vás preto požiadať o názor akoby mal vyzerať komplexný štát pre všetkých.

Predstavte si, že máte honor jedného skutočného, politického zázraku galaktických rozmerov. Ako by ste ho naplnili? Skúste snívať alebo aj realisticky uvažovať ako by mal štát – ideál fungovať. V zárodku potlačte konvenčné zvyklosti. Fantazírujte a tvorte. Môžete vytvoriť čo len chcete, ale malo by to byť reálne aplikovateľné v živote. Super demokraciu i super totalitu. Snažte sa uvedomiť a myslieť na celú množinu občanov od sekundového plodu po posledný výdych. Snažte sa nenálepkovať a nezaoberať teoretickými hlúposťami ktoré v reálnom živote už dlho neexistujú.

Podmienky:

Diskutujúci – Jeden príspevok v diskusii (1000 znakov) Nezúfajte, menej je často krát viac.

Blogeri a novinari – maximálne jedna A 4. Dlhšie príspevky nebudem čítať.

Uzávierka – je po 48 hodinách od publikovania blogu. Cca v piatok okolo 10-10.

Ďakujem Vám za Vašu originalitu, snahu, fantáziu, humor, postrehy. Sme na začiatku, ale verím, že spoločnými silami sa dopracujeme k uspokojujúcemu riešeniu. Sme odsúdení na to, aby sme žili spolu a treba to zjednodušiť v zárodku. 

P.S. Skúste tvoriť bez čítania ostatných príspevkov. Verte okamžitým inšpiráciám.

Existuje futbalový Ramsay? Myslím, že áno.

19.11.2021

Predsedovi hokejového zväzu M. Šatanovi sa podarilo dotiahnuť na lavičku zázračného žolíka v podobe Craiga Ramsayho. Kanaďan ,,Rammer“ bol dlho spochybňovaný, ale nakoniec presvedčil všetkých neprajníkov a z našich mladých chalanov brúsi diamanty do svetovej špičky. Futbalisti len ticho snívajú o podobnom chlapíkovi, ktorý by poriadne oživil lokálne vody a priniesol [...]

92 – Vyhraj voľby a môžeš zmeniť Slovensko k obrazu 5 miliónov občanov

29.02.2020

V krátkych dejinách Slovenska je len pár klasických výrokov, ktoré majú historický presah a nadčasovú platnosť. Žiaden iný necharakterizuje éru vládnutia Roberta F., tak výstižne ako svätá mantra politického zločinu nebohého poslanca smeru KS a pharma-euromiliardára Pavla Pašku Vyhraj voľby a môžeš všetko. Ako povedal, tak to fungovalo počas 20-tich rokov [...]

92 – Kampaň (nákup voličov) smeru KS bude drahšia ako mal D. Trump

14.02.2020

Ficovci hrajú vabank pred definitívnym výpustom rybníka. Stranícki spin-doktori vyhodnotili, že nákup voličov nie je z právneho hľadiska kampaň, tak začali plieniť štátnu kasu v rámci ,,sociálneho“ posolstva. Smerácke politbyro vždy nachádzalo inšpiráciu v metódach šmejdov. Pokiaľ ich činnosť zákonom obmedzilo, samo zákerne psychologické triky bohato využíva a z [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

trinastyhrac

Nastal čas dokončiť polovičatú revolúciu z roku 1989. Papaláši už si svoj štát vybudovali, teraz je ho nutné vytvoriť pre zvyšných 5 miliónov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 55633x
Priemerná čítanosť článkov: 3709x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy