Založ si blog

91 – opozičný a novinársky blud – Fico na katafalku

Niekedy mám pocit, že žijem v inej galaxii ako väčšina tvorcov verejnej mienky. Najnovším hitom sú hlášky a články typu: Fico na kolenách; Fico bez výtlaku; posledná etapa Ficového politického života a podobné. Potom si prečítam predvolebné prieskumy a strana, ktorej je Fico stále predsedom má 8 mesiacov pred voľbami čísla, ktoré by ho oprávňovali začať skladať vládu.

Nechápem čo ľudí vedie k týmto uzáverom a podceňovaniu. Keď očkom nahliadnem do jeho kariet, tak Fico ma stále extra silné tromfy. Okrem toho mu z rukávu vytŕčajú zákerne žolíky o ktorých opozícia nemôže ani snívať. Ešte horšie je, že v podstate nemôže nič robiť keď ich hodí do hry.

Čo teda vidím vo Ficovom liste a rukáve.

Fico je majster vo vyhrávaní volieb. Je to jeho jediný politický cieľ. Dávno pochopil, že na ničom inom nezáleží. Dokonca sa tým pýši a vôbec ho netrápi, že za 12 rokov vlády neurobil pre krajinu absolútne nič. Štát daroval oligarchii, mafii a svojim ľuďom. Dôchodcov a chudobu sústavne potápa a ako výsmech im hodí pár omrviniek.

Fico v rozhodujúcich bodoch jasne ukazuje, že on je šéfom koalície, premiérom a šéfom parlamentu. Keď si dupne, tak všetci sú v pozore a skupina jeho trénovaných analfabetov zmanipuluje akékoľvek hlasovania.

Fico má vynikajúceho a nekonfliktného PR premiéra, ktorý pre svoje milučké frázovanie je najobľúbenejším politikom a tvorí dokonalú kulisu pre zhasínajúcu hviezdu.

Fico nemá konkurenta na pozíciu predsedu strany. Je to jeho dieťa a nikto si nedovolí mu na neho siahnuť aj keby mala strana skončiť ako HZDS.

Fico presadil do zákona limit na predvolebnú kampaň pre svojich konkurentov a sám ide kupovať voličov za stovky miliónov zo štátnej kasy. Vláda pod vedením smeru ako spolok cigánskych umelcov chodí z okresu do okresu a rozdáva milióny s jasným predvolebným odkazom: ,,tieto grošíky sú od pána Fica a strany smer. Nezabudnite za 8 mesiacov.“

Fico má stále najlepšiu politickú špionáž v krajine a má aj také informácie čo opozícia a novinári ani nevedia, že môžu existovať.

Fico má pod palcom prokuratúru, políciu, SIS a oddaní sú mu aj všetci štátni úradníci, ktorým náramne vyhovuje bordel v krajine, pretože tam zaniká ich bezbrehý amaterizmus a šikana občanov.

Fico je si vedomý tejto pozície a preto nemá problém vyjsť pred kamery a mávať výpismi z tajných účtov Matoviča, rozprávať o ďalšom prieskume v účtovníctve Kiskových firiem Jechorom a jeho kamarátmi alebo sústavne využívať štátnu ochranku pre ktorú nie je žiaden relevantný dôvod.

Fico je vynikajúci v čítaní politických detailoch a následných intrigách. Z každej situácie vie vyťažiť. Sústavne zneužíva štát a zároveň sa vysmieva naivite opozície, ktorá mu nevie skočiť poriadne na krk a definitívne ho zlikvidovať.

Fico vie, že slovenská politická scéna je presýtená zúfalými amatérmi, Judášmi a kolaborantmi, ktorí úderom volebného gongu okamžité budú vedieť prekrútiť svoje predvolebné sľuby a stratégie. Charaktery vymenia za 4 roky pri vládnom válove ku ktorému by sa inak nedostali.

Teda milá koalícia. V športe neexistuje zákernejšia zbraň vedúca k vlastnému debaklu ako vedomé podcenenie súpera. V politike tiež rozhodujú čísla a nie dojmy a predstavy. Takže i keď je nepochybné, že Fico má svoje najlepšie roky za sebou, že sa nezmôže už na žiaden reštart, ale stále môže vydržať 8 mesiacov do volieb a potom ďalšie 4 roky likvidovať rozvoj krajiny ako to robil 12 rokov vo vláde, či 30 rokov odkedy je v politike. Vám sa bude sústavne pomstiť a vysmievať.

Slovensko si taký luxus už nemôže dovoliť. Preto nastal čas tvrdo pracovať, lebo funkcie, ktoré si dnes tak odvážne delíte v zákulisí, si budete deliť opäť len v zákulisí.

Existuje futbalový Ramsay? Myslím, že áno.

19.11.2021

Predsedovi hokejového zväzu M. Šatanovi sa podarilo dotiahnuť na lavičku zázračného žolíka v podobe Craiga Ramsayho. Kanaďan ,,Rammer“ bol dlho spochybňovaný, ale nakoniec presvedčil všetkých neprajníkov a z našich mladých chalanov brúsi diamanty do svetovej špičky. Futbalisti len ticho snívajú o podobnom chlapíkovi, ktorý by poriadne oživil lokálne vody a priniesol [...]

92 – Vyhraj voľby a môžeš zmeniť Slovensko k obrazu 5 miliónov občanov

29.02.2020

V krátkych dejinách Slovenska je len pár klasických výrokov, ktoré majú historický presah a nadčasovú platnosť. Žiaden iný necharakterizuje éru vládnutia Roberta F., tak výstižne ako svätá mantra politického zločinu nebohého poslanca smeru KS a pharma-euromiliardára Pavla Pašku Vyhraj voľby a môžeš všetko. Ako povedal, tak to fungovalo počas 20-tich rokov [...]

92 – Kampaň (nákup voličov) smeru KS bude drahšia ako mal D. Trump

14.02.2020

Ficovci hrajú vabank pred definitívnym výpustom rybníka. Stranícki spin-doktori vyhodnotili, že nákup voličov nie je z právneho hľadiska kampaň, tak začali plieniť štátnu kasu v rámci ,,sociálneho“ posolstva. Smerácke politbyro vždy nachádzalo inšpiráciu v metódach šmejdov. Pokiaľ ich činnosť zákonom obmedzilo, samo zákerne psychologické triky bohato využíva a z [...]

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

trinastyhrac

Nastal čas dokončiť polovičatú revolúciu z roku 1989. Papaláši už si svoj štát vybudovali, teraz je ho nutné vytvoriť pre zvyšných 5 miliónov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 55189x
Priemerná čítanosť článkov: 3679x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy